5 Webdesign fouten die SEO vooruitgangen vernietigen.

Zorg ervoor dat je website niet alleen aantrekkelijk is voor je doelgroep, maar zorg ook voor een hoge rang bij zoekmachines. Wanneer je nieuwe kansen via digitale marketing naar voren wilt brengen, ook wanneer het komt op SEO, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om  er zeker van te zijn dat je nieuwe website niet mislukt.

Als je samenwerkt met een freelance webdesigner of een webdesign bedrijf, is het belangrijk dat ze je verzekeren dat ze de website niet maken op een negatieve manier wat betreft de digitale marketing. Het lijkt op iets standaard wat de webdesigners altijd doen, maar als het over SEO gaat is dat niet altijd het geval. Dat is de reden waarom wij een artikel hebben geplaatst over tips voor onze lezers hoe ze een goede webdesigner kunnen kiezen voor hun bedrijf.

Wat zijn de belangrijkste fouten die ervoor zorgen dat je SEO vooruitgangen misgaan?

1)      Negeer mobiele gebruikers

Je ziet al jaren steeds meer mensen hun mobiele telefoon gebruiken om websites te bezoeken in plaats van hun computer. Dit betekend dat als er geen rekening mee is gehouden tijdens het maken van een website dat mensen steeds vaker hun mobiele telefoon of tablet gebruiken dat hun site niet vaak bezocht zal worden, want er is een kans dat de website niet goed laadt tijdens het openen dit kan ervoor zorgen dat ze niet meer terugkomen naar de site.

Een groter probleem is veroorzaakt van een SEO standpunt sinds zoekmachines het beter doen. Elke keer als een zoekmachine een bezoeker naar een website in de lijst stuurt en de bezoeker gaat snel terug naar de zoekmachine en gaat vervolgens naar een andere website ziet de zoekmachine dit als een ‘’bounce’’. Hoe meer bezoekers van de ene website naar de andere gaat, hoe moeilijker het voor de website wordt om een hoge rang te krijgen.

2)      Visuele aantrekkingskracht belangrijker dan functionaliteit

Het maakt niet uit hoe mooi en professioneel een website eruit ziet als je iets niet makkelijk kan vinden zoals informatie, producten of services zal de bezoeker het niet fijn vinden en de website niet meer bezoeken.

1shutterstock_405488887

Meeste bezoekers raken snel uitgekeken op een website die het moeilijk maakt voor hun om wat te vinden waar ze naar zoeken. Als je het bekijkt vanuit een SEO standpunt kan dit slecht uitpakken voor de website doordat mensen snel weggaan van de website wat niet goed is voor hun rang. Hoe meer mensen op je website klikken en er lang op blijven, hoe hoger je bij de zoekmachines komt. Als niemand op je website klikt daal je.

3)      Niet W3C meegaand zijn

De zoekmachines letten op de regels van W3C, als je ze niet opvolgt kan je lager eindigen dan sites die zich er wel aan houden. De zoekmachines gebruiken de regels van W3C bij het zoeken van de beste websites.

Een pagina of website die veel W3C errors heeft worden dus niet vaak bezocht, of in sommige gevallen helemaal niet. Als een zoekmachine jou website niet vaak bezoekt voor updates of helemaal niet, zal het weinig succes hebben met SEO.

4)      Navigatie menu

Een hoge prioriteit is een SEO vriendelijke navigatie menu hebben op een website. Het is  de makkelijkste en meest effectiefste manier om pagina’s te hebben die hoog in rang komen bij de zoekmachines. Meeste navigatie menu’s zijn op elke website weergegeven.

Als je geen navigatie menu hebt op je website is het niet handig voor de bezoekers.

5)      Tijdens het herontwerpen: Onnodige URL structuur veranderd

Voor degene die van plan zijn om hun website te herontwerpen is het belangrijk om te weten hoe je URL’s moet veranderen en dat veranderende structuur van je website een negatieve impact kan hebben op je SEO aanwezigheid.  Als je niet op een bepaalde rang staat bij zoekmachines is dit niet belangrijk.

Hoewel, voor de bedrijven die een goede hoeveelheid steekwoorden hebben op hun website waardoor ze op een hoge rang staan, veranderende URL’s kan een slopend effect hebben op je SEO. 301 redirects kan gebruikt worden in een situatie waar bepaalde aspecten moeten veranderd worden aan een website, maar als je dit kan vermijden is het beter voor je rang bij zoekmachines.

Conclusie…

Een website hebben die modern is én op basis is van je doelgroep is een uitstekende manier om een nieuwe business te brengen. Aan de andere kant is het belangrijk dat deze factoren die te maken hebben met SEO niet genegeerd zijn; anders kan het je SEO vooruitgang die je hoopt te maken vernietigen.

Share this article